Inschrijven bij Triathlon Rosmalen

De inschrijving opent op 1 januari 2023 om 12.00 uur.


Triathlon Rosmalen biedt drie wedstrijden aan, namelijk de 1/8 en de 1/4 triathlon (beide individueel) en de 1/4 triathlon (trio's).


Voorwaarden inschrijving

Een inschrijving is strikt persoonlijk. Dit betekent dat het recht op deelname persoonsgebonden en niet overdraagbaar is. Wijziging in samenstelling van een trio/team is mogelijk in overleg met het wedstrijdsecretariaat.


BELANGRIJK: vermeld een correct mailadres tijdens het inschrijven. Bevestiging van de inschrijving, inclusief een persoonlijke link waarmee je enkele gegevens zonodig later kunt aanpassen, wordt naar het door jou opgegeven adres verstuurd. Controleer dus goed of je geen fout maakt. 


De deelnamekosten moeten per iDEAL worden overgemaakt. Het is aan jou om te controleren dat het geld is overgemaakt om uitsluiting op de wedstrijddag te voorkomen. Via deze pagina kun je zelf controleren of je correct bent ingeschreven. Op deze pagina kun je alle ingeschreven deelnemers zien.


Als alle startplaatsen voor één van de drie wedstrijden (achtste individueel, kwart individueel of kwart trio) zijn vergeven, sluit de reguliere inschrijving voor de desbetreffende wedstrijd en kun je inschrijven op een wachtlijst voor die afstand. Deelnamekosten worden dan nog niet in rekening gebracht. Bij het vrijkomen van een startplek word je door de organisatie benaderd.

Triathlon Rosmalen hanteert de inschrijvingsvoorwaarden van de NTB.


Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld per afstand:


Afstand Inschrijfgeld
Achtste individueel 35,00 euro
Kwart individueel 40,00 euro
Kwart trio 55,00 euro


Let op: behalve het inschrijfgeld kunnen er additionele kosten zijn. Zo moeten atleten die geen lid zijn van de triathlonbond een daglicentie aanschaffen. Ook zijn er eventuele kosten voor een chip. Hieronder worden de extra kosten toegelicht.


Licentie verplicht

Voor deelname aan Triathlon Rosmalen is een atletenlicentie vereist. Atleten van de Nederlandse Triathlonbond (lid of aspirant-lid) en leden van de KNWU (met wedstrijdlicentie), KNZB (wedstrijdlicentie) en AU (wedstrijdlicentie of buitenlandse triathlonlicentie) hebben al een licentie, dus hebben geen extra kosten. Als je niet over één van de genoemde licenties beschikt, moet je verplicht een NTB-daglicentie aanschaffen. Deze kost 9,50 euro.


Tijdregistratie

Voor de tijdregistratie maken we gebruik van de chips van MyLaps. Zonder chip kun je dus niet deelnemen aan Triathlon Rosmalen.


Bij het inschrijven krijg je de vraag of je een eigen chip wilt gebruiken of dat je een nieuwe (groene) chip wilt aanschaffen. Als je al een MyLaps-chip hebt, kun je hem hergebruiken door bij de inschrijving jouw chipnummer op te geven. Je betaalt dan enkel de dagkosten voor het gebruik van de chip. De dagprijs is 1,50 euro. 


Als je nog geen MyLaps-chip hebt, dan kun je die bij je inschrijving kopen. Je betaalt dan zes euro. Je ontvangt dan bij jouw deelname een groene chip, inclusief neopreen enkelbandje dat je tijdens de wedstrijd om doet. De groene chip blijft na deelname jouw eigendom. Bij toekomstige wedstrijden kun je hem hergebruiken door jouw chipnummer op te geven. Je blijft wel de dagtoelage betalen per wedstrijd.


Tip: mocht je erg enthousiast zijn en in de toekomst meer wedstrijden gaan doen, dan kun je bij MyLaps een gele chip aanschaffen. Deze is weliswaar een stuk duurder, maar dan ben je in de toekomst ook verlost van de extra toelage per wedstrijd.


Groene MyLaps-chipGele MyLaps-chipGele MyLaps-chip


Verzekering en voorwaarden

BELANGRIJK: Iedere correct geregistreerde deelnemer is verzekerd volgens de evenementenverzekering van de NTB. Buiten deze verzekering doen deelnemers mee op eigen risico.


De organisatie aanvaardt geen enkele vorm van aansprakelijkheid die kan voortvloeien uit deelname aan deze triathlon. Deelnemers dienen alle aanwijzingen van de wedstrijdleiding en vrijwilligers stipt op te volgen.


De wedstrijdleiding houdt zich het recht voor om deelnemers uit de wedstrijd te nemen of in te grijpen in het wedstrijdverloop als medische redenen of overtreding(en) van het reglement daar aanleiding toe geven. De minimumleeftijd voor de 1/8e is 16 jaar en voor de 1/4e 18 jaar. Op het fietsparcours en bij de finish is EHBO aanwezig.


Wedstrijdreglement

Alle deelnemers dienen zich te houden aan het wedstrijdreglement. Bekijk het complete reglement hier.


Annuleringsvoorwaaren

Annuleren door de deelnemer zelf

Annuleren is mogelijk door te mailen naar wedstrijd@triathlonrosmalen.nl en te laten weten dat je afziet van deelname. Voor de deelnemers die na inschrijven hun deelname willen annuleren, gelden de volgende regelingen, ongeacht de reden van de afmelding:


- Bij annulering vóór 19 maart ontvang je jouw volledige deel van het inschrijfgeld en de volledige kosten met betrekking tot de MyLaps-chip retour. Wel houdt de organisatie 5 euro administratiekosten in. Het bedrag voor een eventuele daglicentie wordt ook niet terugbetaald*.


- Bij annulering van 19 maart tot en met 18 mei ontvang je de helft van het inschrijfgeld en de volledige kosten met betrekking tot de MyLaps-chip retour. Het bedrag voor een eventuele daglicentie wordt echter niet terugbetaald*.


- Bij annulering vanaf 19 mei ontvang je géén inschrijfgeld retour. Ook wordt het bedrag voor een eventuele daglicentie niet terugbetaald*.


* BELANGRIJK: de kosten van de eventueel benodigde daglicentie worden niet gerestitueerd bij annulering door deelnemer zelf óf door het niet doorgaan van de wedstrijden door overmacht (zoals corona). De organisatie moet namelijk de ontvangen gelden van de daglicenties bij inschrijving meteen één op één doorbetalen aan de NTB.https://assets.triathlonbond.nl/app/assets/download-organisaties-inning-daglicenties-bij-afgelasting-evenement.pdf Zie ook .


Hoewel je vanaf 19 mei 2022 geen geld meer terugkrijgt, willen we toch graag weten als je niet kunt meedoen. Dit is belangrijk, omdat de organisatie dan overzicht houdt over het aantal deelnemers op de wedstrijddag.


Annuleren door de organisatie

De organisatie van Triathlon Rosmalen kan genoodzaakt zijn om het evenement af te gelasten. De volgende voorwaarden zijn dan van toepassing:


- Als de organisatie vanwege corona de triathlon niet door kan laten gaan, dan ontvang je als deelnemer jouw inschrijfgeld én de kosten voor de MyLaps-chip retour. Als je een daglicentie hebt moeten aanschaffen, ontvang je het bedrag voor de licentie echter niet terug*.


- Als vlak vóór de wedstrijddag of óp de wedstrijddag sprake is van overmacht, dan kan het evenement (in samenspraak met de NTB-gedelegeerde en/of de wedstrijdleider) worden afgelast. Er vindt dan géén restitutie van het inschrijfgeld plaats.


* BELANGRIJK: de kosten van de eventueel benodigde daglicentie worden niet gerestitueerd bij annulering door deelnemer zelf óf door het niet doorgaan van de wedstrijden door overmacht (zoals corona). De organisatie moet namelijk de ontvangen gelden van de daglicenties bij inschrijving meteen één op één doorbetalen aan de NTB. Zie ook https://assets.triathlonbond.nl/app/assets/download-organisaties-inning-daglicenties-bij-afgelasting-evenement.pdf.


Géén trio 1/8 triathlon

In tegenstelling tot bij de afgelopen edities is het voor de komende editie niet mogelijk om als trio mee te doen aan de 1/8 triathlon. De organisatie heeft dit besloten om zo het aantal bewegingen te verkleinen en zo het risico op de verspreiding van corona te verkleinen.


Spieren voor Spieren

Tijdens de Triatlon Rosmalen kan jij je, na een reguliere inschrijving, inzetten voor Spieren voor Spieren. Als individu, maar natuurlijk ook als team/trio. Hier lees je er meer over.