Spieren voor Spieren
Triathlon Rosmalen bundelt haar krachten met stichting Spieren voor Spieren! Strijd jij ook mee met je gezonde spieren voor kinderen met zieke spieren? Lees dan hieronder hoe.
Tijdens de Triathlon Rosmalen kan jij je, na een reguliere inschrijving, inzetten voor Spieren voor Spieren. Als individu, maar natuurlijk ook als team/trio.
Maak hiervoor op deze site je eigen (team)pagina aan (via de button ‘Start actie’) en zamel donaties in bij vrienden, familie, kennissen en collega’s. Alle donaties gaan rechtstreeks en volledig naar Spieren voor Spieren. Lees hieronder meer over Spieren voor Spieren, zodat je weet waar jij je spieren voor inzet.
Start samenwerking & partnership
Onder het motto gezonde spieren voor zieke spieren worden deelnemers tijdens dit uitdagende sportevent uitgedaagd het maximale uit zichzelf te halen en zoveel mogelijk geld in te zamelen.
Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte. Spieren voor Spieren gaat tot het uiterste om spierziekten bij kinderen te verslaan. De stichting is ontstaan vanuit topsporters en sinds de oprichting in 1998 onlosmakelijk verbonden aan sport: gezonde spieren voor zieke spieren. De sporters die meedoen aan de Triathlon Rosmalen weten als geen ander hoe belangrijk een goed functionerend lichaam is voor het leveren van een uitdagende sportprestatie.
Triathlon Rosmalen draagt tijdens het event met trots de missie van Spieren voor Spieren uit. Samen met onze deelnemers gaan wij de uitdaging aan: zoveel mogelijk geld inzamelen om een snellere diagnose en behandeling van spierziekten bij kinderen mogelijk te maken.”
Sámen alle spierziekten bij kinderen verslaan
Minke Booij, directeur van stichting Spieren voor Spieren: “Samen kunnen we een sterke vuist maken voor kinderen met een spierziekte. Spieren voor Spieren is ontstaan vanuit topsporters. De samenwerking met Triathlon Rosmalen past daarom helemaal binnen ons DNA. Dat de deelnemers hun gezonde spieren in gaan zetten voor kinderen met zieke spieren, vind ik fantastisch! Het is ongelofelijk belangrijk dat een organisatie als deze aandacht vraagt voor onze missie. Alleen samen kunnen we alle spierziekten bij kinderen verslaan.”
Spieren voor Spieren
Spieren voor Spieren gaat tot het uiterste om spierziekten bij kinderen te verslaan. Maar het duurt vaak nog te lang voor er een diagnose is en voordat ze profijt hebben van nieuwe behandelingen. Kinderen met een spierziekte kunnen niet wachten. Elke dag met een spierziekte is er een te veel.
Spieren voor Spieren verbindt en activeert kennis en kracht om sneller diagnose en behandelingen mogelijk te maken. Dat kost veel geld en inspanning. Van mensen die daar net als Spieren voor Spieren vol voor willen gaan. Samen kunnen wij onze gezonde spieren gebruiken om geld in te zamelen voor zieke spieren. Zo komt genezing voor kinderen met een spierziekte sneller dichterbij.
Oprichting
Spieren voor Spieren en topsport zijn sinds de oprichting onlosmakelijk aan elkaar verbonden: gezonde spieren voor zieke spieren. Op 28 januari 1998 is Stichting Spieren voor Spieren namelijk opgericht door voetbalcoach Jan Reker met ondersteuning van het toenmalige Nederlandse voetbalelftal. Frank en Ronald de Boer zijn sindsdien beschermheren en Louis van Gaal en zijn vrouw Truus zijn vanaf 2000 heel actief geweest als ambassadeurs voor Spieren voor Spieren.
Tegenwoordig is Sven Kramer de hoofdambassadeur van Spieren voor Spieren en zet hij zich, samen met vele andere topsportambassadeurs en kind ambassadeurs, actief in voor kinderen met een spierziekte.
Feiten spierziekten
Er lijden ongeveer 200.000 mensen in Nederland aan een spierziekte, waaronder 20.000 kinderen. Er zijn meer dan 600 verschillende soorten spierziekten, waarvan de oorzaak en het verloop vaak onbekend en onvoorspelbaar zijn. Veel kinderen met een spierziekte zijn rolstoel gebonden en genezing is bijna altijd onmogelijk. De impact van een spierziekte op een kind, het gezin en de omgeving is enorm.
Spierziekten zijn niet alleen directe aandoeningen aan spieren, maar kunnen ook ontstaan door een foute aansturing van spieren vanuit de hersenen, zenuwen of het ruggenmerg. De vele verschillende spierziekten leiden onder meer tot verschijnselen als spierzwakte, verlamming, problemen met de spijsvertering en hartklachten. De meest voorkomende spierziekten zijn SMA, Duchenne, FSHD en Myotone Dystrofie.
Belofte
Met strijdlust kunnen we alle spierziekten bij kinderen verslaan.