Trio's

Trioteams houden zich aan dezelfde regels als alle andere atleten. Wel zijn er een paar uitzonderingen.


Van zwemmen naar fietsen
Na het zwemmen geeft de zwemmer het figuurlijke stokje over aan de fietser. Dat gebeurt bij de fiets van de fietser in het parc fermé. Spreek vóór de wedstrijd met elkaar af hoe je elkaar herkent en waar je elkaar kunt vinden, want tijdens de wedstrijd is het druk in de wisselzone.


De zwemmer loopt naar de fietser toe, haalt zijn chip van zijn enkel en geeft deze aan de fietser. De fietser maakt deze ook vast aan zijn of haar enkel. Bij de fiets moet de fietser eerst zijn helm op doen. Daarna mag hij of zij pas met de fiets het parcours op.


Van fietsen naar lopen
Hier gelden dezelfde regels als voor individuele deelnemers. Zet eerst de fiets weg, en doe dan pas de helm af. De loper wacht op de fietser bij de plek waar de fietser zijn fiets achterlaat (dit is dezelfde plek als waar de zwemmer en de fietser elkaar troffen). Haal de chip van de enkel en geef deze door aan de loper. De loper maakt de chip weer vast aan zijn enkel en kan van start.


Startnummer
Van een trioteam doet een fietser en een loper een eigen startnummer op. De zwemmer hoeft tijdens het zwemmen geen startnummer te dragen. Wel moet de zwemmer een nummer dragen op het moment dat het trioteam gezamenlijk finisht.


Samen finishen
De deelnemers van een trioteam kunnen samen finishen. De zwemmer en de fietser mogen driehonderd meter vóór de finish aansluiten bij de loper en samen naar de finish lopen. Dit kan bij de steiger aan de Aquasingel. De zwemmer en fietser kunnen wachten op het talud/gras tussen de rijweg en het looppad.


Om samen te finishen, moeten alle triodeelnemers hun startnummer aan de voorzijde hebben bevestigd.