Informatie over Triathlon Rosmalen

De triathlon wordt in deze volgorde uitgevoerd: zwemmen, fietsen en lopen. Op deze pagina lees je alles over hoe de triathlon is bij Triathlon Rosmalen. 


Let op: het parcours is mogelijk aan wijzigingen onderhevig! Houd deze pagina dan ook goed in de gaten.


Zwemmen

Er wordt gezwommen in de Groote Wielenplas. Dat is vlak naast het parc fermé aan de Deltalaan in de wijk De Groote Wielen. Dat is het afgesloten terrein waar de wissels van de atleten plaatsvinden.


Het zwemonderdeel start vanaf het strandje aan de Deltalaan. Atleten die de achtste triathlon doen, zwemmen een ronde van 500 meter met de klok mee.Deelnemers van de kwart-triathlon zwemmen het rondje twee keer. Dus in totaal 1000 meter.


Fietsen

Het fietsparcours bestaat uit een ronde van 20 kilometer. Deelnemers van de 1/8 fietsen de ronde één keer, deelnemers van de 1/4 twee keer (40 kilometer in totaal).


Het parcours is verkeersluw, maar niet afgesloten voor andere weggebruikers. Let daarom goed op bij het oversteken van kruisingen en voorrangswegen. Juryleden van de triathlonbond dienen sancties uit aan atleten die zich niet aan de regels houden.


Het fietsen start vanuit de Vlinderlaan. Vanuit daar verlaten atleten de wijk De Groote Wielen. Vooral op dit eerste stuk is het belangrijk dat atleten goed opletten. Aan het eind van de Vlinderlaan is de weg wat smaller en is er ook een scherpe bocht. Na dit stuk bestaat het parcours uit polderwegen en kunnen deelnemers dus flinke snelheden maken. Op sommige plekken krijg je wel te maken met tegenliggers.


Fietsparcours Triathlon Rosmalen 2021
Klik op afbeelding voor groter plaatje

Lopen

Er wordt gelopen rondom de Groote Wielenplas, waar dus ook gestart is met het zwemmen. Deelnemers aan de achtste triathlon lopen één ronde van 5 kilometer. De finish is op het strand (voordat je schuin rechts omhoog kunt lopen naar de boulevard, ga je links het strand op).


Deelnemers aan de kwarttriathlon lopen na de eerste ronde niet het strand op, maar schuin rechts omhoog naar de boulevard, dan over de boulevard, tussen strand en parc fermé door. Vervolgens lopen ze nog één ronde. Hierna finishen zij zoals de bij de achtste triathlon (links het strand op). De looproute van zowel de achtste als de kwart loopt tegen de klok in.Deelnemers aan de achtste triathlon lopen een ronde van 5 kilometer. Deelnemers aan de kwarttriathlon lopen dezelfde ronde twee keer.


Parc fermé

LET OP: Deze informatie is voor de individuele atleten. Trio's moeten hier kijken.


De wissels (zwemmen naar fietsen, en fietsen naar lopen) vinden plaats in het parc fermé, oftewel het afgesloten terrein aan de Deltalaan waar de atleten hun fietsen en dergelijke hebben staan.


Zwemmen naar fietsen

Vanuit het water via de linkerzijde van het strandje omhoog (blauwe pijl). Daarna meteen na het eerste hek naar links. De atleet komt dus via de linkerzijde het parc fermé in. Daarna kan de atleet zijn fiets pakken, en moet hij er via de rechterzijde van het parc fermé weer uit (groene pijl).


Fietsen naar lopen

Via de rechterzijde komt de atleet het parc fermé in. De atleet hangt zijn fiets op, pakt zijn loopspullen, en verlaat via de linkerzijde het terrein (rode pijl).


Parc fermé